NewsFlash II

Posted: septembrie 27, 2010 in De rahat, Stiri de rahat

În întreaga lume, 45% din persoanele cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani recunosc că întreţin relaţii sexuale cu un partener nou fără a folosi o metodă contraceptivă, arată cele mai noi statistici. Numărul acestora este cu 25% mai mare decât anul trecut, scrie Adevărul.

Iar cele mai multe cazuri de boli cu transmitere sexuală se înregistrează tocmai la aceste persoane. În plus, sarcinile neplanificate în rândul adolescentelor constituie un alt motiv de îngrijorare. Astfel, în ţările în curs de dezvoltare, complicaţiile sarcinilor sunt principala cauză de mortalitate la tinerele între 15 şi 19 ani.

Ambii parteneri sunt responsabili

Specialiştii pun toate aceste cifre pe seama lipsei de informare a tinerilor în ceea ce priveşte folosirea me todelor de contracepţie. De aceea, campania din acest an lansată la noi în ţară cu ocazia Zilei Mondiale a Contracepţiei, marcată la data de 26 septembrie, se desfăşoară sub mottoul „Contracepţia: Viaţa ta, responsabilitatea ta”.

Scopul acestei iniţiative este de a încuraja tinerii să îşi asume responsabilitatea contracepţiei pentru a preveni o sarcină nedorită şi pentru a se feri de bolile cu transmitere sexuală.

„Responsabilitatea contracepţiei cade în sarcina ambilor parteneri implicaţi într-o relaţie sexuală. Este de datoria fiecăruia să prevină o sarcină nedorită sau o boală cu transmitere sexuală. Ca atare, credem că este important ca tinerii să devină conştienţi de importanţa comunicării în cuplu în legătură cu acest subiect”, spune Borbala Koo, director executiv al Societăţii de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală din România(SECS).

Prea multe nu am de comentat… Doar o singura intrebare am –> Voi cu cine faceti INTERNET BANKING ? ? :))

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s