Reacţii ciudate provocate de orgasm

Posted: Octombrie 11, 2010 in De rahat, Fobii prepubiene

Unii oameni se simt obosiţi după o partidă de sex, în urma unui orgasm. Alţii se simt uşuraţi. În schimb, mai sunt unii care au tot felul de reacţii bizare, ce pot să îi intimideze, enerveze sau sperie pe partenerii lor. Vezi mai jos cinci dintre acestea.

1. Plânsul

Dacă după un orgasm iubitul sau iubita se pun pe plâns, nu te gândi că ai făcut ceva greşit sau că au cine ştie ce problemă. Potrivit sexologului american din San Francisco, Isadora Alman, o astfel de reacţie e normală, deoarece în urma unui orgasm se eliberează mulţi hormoni, iar câteva lacrimi sau chiar hohote de plâns nu trebuie să sperie sau să aibă vreo explicaţie. 

2. Dorinţa de a fi lăsat în pace

Se spune că după o partidă de sex femeile vor să fie ţinute în braţe de partener, iar ei vor să se întoarcă pe partea cealaltă şi să doarmă. Dacă într-o zi, iubitul sau iubita îţi va spune că vrea să fie lăsat/ă în pace? Vei intra la bănuieli şi te vei simţi jignit/ă. Potrivit sexologului Alman, reacţia e normală şi nu ar trebui să vă speriaţi. După o activitate intensă din punct de vedere emoţional, această dorinţă de singurătate e similară unei reculegeri.

3. Dureri de cap

Sexul a fost grozav, dar te-a lăsat cu o intensă durere de cap. De ce? Simplu, spune doctorul Lissa Rankin. În timpul orgasmului îţi creşte foarte mult tensiunea şi astfel poţi să te pomeneşti cu o migrenă de toată frumuseţea, dar nu ai de ce să te sperii.

4. Senzaţie de foame

Ai făcut sex şi apoi mori de foame, deşi ai mâncat cu 30 de minute înainte de partida de amor? E normal, deoarcee ai făcut mişcare şi ţi-ai consumat resursele. Trebuie să te încarci cu energie. Mănâncă ceva bun şi nu te mai gândi că ai cine ştie ce dacă ţi-e foame după ce faci sex.

5. Gât uscat

Ai gâtul foarte uscat după ce faci dragoste, încât parcă ai fi participat la un concert unde ai zbierat din toţi plămânii. E normal, deoarece ai făcut mişcare, ai transpirat şi te-ai dezhidratat. Bea apă, ceai sau un suc de fructe şi o să îţi revii foarte repede.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s