Vrei să slăbeşti? Stinge lumina!

Posted: octombrie 12, 2010 in Stiri de rahat

Dacă vreţi să slăbiţi, cu siguranţă nu v-aţi gândit că întunericul v-ar putea ajuta. Ei bine, asta susţine o echipă de cercetători americani, plecând de la constatările efectelor luminii asupra şoarecilor, anunţă DailyMail.

Conform studiului, oamenii care locuiesc în oraşe foarte bine iluminate au şanse mai mari să devină obezi decât cei care locuiesc în mediul rural, cu mai puţine surse de lumină, chiar dacă mănâncă egal cantitativ. Motivul? Oamenii de ştiinţă susţin că luminile stradale încurajează gustările nocturne iar caloriile acumulate seara au mai puţine şanse să fie arse. Concluzia cercetătorilor devine însă şi mai interesantă, aceştia susţinând că şi lumina din casele noastre, de la televizor sau de la monitorul calculatorului au acelaşi efect.

Savanţii au studiat comportamentul unor şoareci şi au descoperit că cei expuşi la o sursă de lumină în timpul nopţii au devenit cu 50 % mai graşi decât ceilalţi, deşi li s-a oferit exact aceeaşi cantitate şi acelaşi tip de hrană.

„Iluminatul nocturn este un factor care poate contribui la epidemia de obezitate într-o manieră la care nimeni nu se aştepta”, a declarat profesorul Randy Nelson, de la Universitatea de Stat din Ohio.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s