Fast Fut

Posted: Octombrie 15, 2010 in De rahat, Fobii prepubiene

Sally Davies, fotograf din Manhattan, a făcut un experiment al cărui rezultat a fost surprinzător.

Ea a cumpărat, la 10 aprilie 2010, un meniu „Happy Meal”, de la Mc Donald’s şi l-a fotografiat în fiecare zi, timp de şase luni.

După 94 de zile, a constatat că aspectul hamburgerului şi al cartofilor prăjiţi s-a schimbat extrem de puţin. Singura diferenţă a făcut-o mirosul care nu mai era deloc la fel de pătrunzător.

„Am cumpărat meniul la 10 aprilie şi l-am adus acasă cu intenţia de a-l lăsa să văd cum se comportă, odată cu trecerea timpului”, a susţinut Davies pentru Daily Mail.

„Primul lucru care m-a şocat a fost că, în a doua zi de păstrare pe un raft în casă, meniul nu mai mirosea, nici câinele meu nu-i mai dădea târcoale„, mai povesteşte femeia.

La şase luni după cumpărare, Davies a observat că mâncarea nu şi-a schimbat aspectul aproape deloc, singura diferenţă fiind că s-a întărit şi şi-a pierdut mirosul. Un hamburger şi o porţie mică de cartofi prăjiţi de la Mc Donald’s conţin 490 de kilocalorii.

Recordul anterior, o lună

În anul 2004 Morgan Spurlock „Super Size Me” a experimentat o alimentaţie exclusivă McDonald’s. Timp de 30 de zile Spurlock a mâncat doar produse McDonald’s.

El a pus o pungă de cartofi prăjiţi la păstrat pentru a studia ce se întâmplă cu produsul. Cartofii erau intacţi după o lună.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s