D’ale Paraschevei

Posted: Octombrie 15, 2010 in De rahat, Stiri de rahat

Pelerinii flămânzi s-au înghesuit să prindă pomana dată în spatele Mitropoliei cu o oră înainte de finalul slujbei de Sfânta Parascheva. Peste 10.000 de oameni din toată ţara au ascultat ieri Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor condus de Patriarhul Daniel.

Oboseala a doborât zeci de credincioşi care s-au aşezat la rând pentru a se închina la moaştele Cuvioasei Parascheva de la Iaşi. Mai mulţi pelerini au căzut din picioare ieri, în timpul Sfintei Liturghii, după o noapte nedormită, în timpul căreia au îndurat frigul pătrunzător, cu temperaturi apropiate de 0 grade Celsius.

O femeie de 57 de ani, adusă de familie la Spitalul de Urgenţă, le-a cerut medicilor să o pună cât mai rapid pe picioare pentru a se putea întorce la slujbă. Mulţi dintre credincioşi au fost scoşi pe braţe din mijlocul mulţimii care asista la slujbă, au fost preluaţi de jandarmi, care i-au transportat până la maşinile de Ambulanţă parcate în spatele Mitropoliei.

Un alt bărbat, de 40 de ani, a leşinat ieri-dimineaţă, la capătul a 24 de ore de aşteptare la rândul de la moaşte. Peste 15.000 de credincioşi au asistat ieri la slujba specială, de Hramul Sfintei Parascheva, oficiată de un sobor de preoţi conduşi de Prea Fericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s