Lungule Fututule

Posted: Octombrie 20, 2010 in De rahat, Stiri de rahat

Vă grăbiţi la serviciu sau la şcoală? Aveţi o întâlnire sau o programare la un cabinet şi aveţi de ajuns din Burdujeni spre Centru? Plecaţi de acasă cu cel puţin jumătate de oră mai devreme decât obişnuiţi şi înarmaţi-vă cu răbdare, pentru că de ieri dimineaţă a început din nou coşmarul blocării traficului pe principala arteră de circulaţie a Sucevei.

Cozi kilometrice de maşini pe Calea Unirii

Mii de autoturisme au circulat ieri dimineaţă bară la bară, cu viteza melcului, pe o distanţă mai mare de doi kilometri, coada de maşini începând tocmai de la Cinema Burdujeni şi încheindu-se dincolo de Bazar, din cauza unei lucrări de montare a unei conducte ISPA pe o porţiune de numai cinci metri, de-a latul străzii Calea Unirii. Lucrarea, începută încă de luni seara de TMUCB, a blocat complet un sens de circulaţie a principalei artere care leagă cartierul Burdujeni de Centru, întreg traficul fiind deviat pe cele două benzi de circulaţie rămase disponibile pe partea dinspre Carrefour.

După-amiază, coşmarul blocajelor de circulaţie de pe Calea Unirii a făcut din nou mii de victime, atât pe principala arteră de circulaţie, pe sensul de mers înspre Burdujeni,  cât şi pe cele adiacente, cozile de maşini formându-se şi pe strada Traian Vuia, chiar şi în zona Şcheia.

Cei care au ieşit de la serviciu sau de la şcoală au avut din  nou de strâns din dinţi şi şi-au revărsat supărarea cu înjurături în gând sau cu voce tare, pentru că au pierdut mai mult de o oră pentru a parcurge un traseu de numai cinci kilometri, cât este între Centru şi cartierul Burdujeni.

Săpături manuale, la adâncime, condiţionate de reţelele subterane

Deşi cei de la TMUCB estimau că de marţi dimineaţă vor putea reda circulaţiei o bandă din cele două blocate, acest lucru nu s-a întâmplat, lucrarea dovedindu-se mai dificilă decât credeau.

“Am adus cu noi utilaje performante, dar le-am adus degeaba, că toată noaptea a trebuit să săpăm manual, la adâncime, iar în continuare tot aşa trebuie să facem. Sunt prea multe cabluri şi conducte pentru a putea excava, trebuie să lucrăm cu multă grijă, iar asta ne întârzie”, a fost motivaţia dată de reprezentantul TMUCB în faţa conducerii Primăriei Suceava.

Pentru a debloca traficul de pe Calea Unirii, cei de la TMUCB s-au angajat să redeschidă mai rapid ambele benzi de circulaţie, prin aşezarea unor coli de fier, de protecţie, peste betonul pe care îl vor turna, astfel încât maşinile să circule şi prin zona unde s-a lucrat, fără a le afecta lucrarea.

Calea Unirii, traversată de şanţuri în dreptul Bazarului

Pentru cei care circulă des pe Calea Unirii, între Burdujeni şi Centru, calvarul orelor pierdute în trafic şi al răbdării greu puse la încercare abia a început, pentru că tot de săptămâna aceasta trebuie să mai înceapă o altă lucrare ISPA, în zona Bazar. Mai exact, acolo va fi săpat un şanţ dintr-o parte în alta a străzii, adică între Bazar şi benzinăria OMV, pentru a fi făcute racordurile la noua conductă de apă potabilă.

Dacă vremea se va dovedi favorabilă, adică nu va mai ploua, lucrarea va fi începută de joi, prin închiderea a câte două benzi de circulaţie, ceea ce va provoca din nou gâtuirea traficului auto de pe Calea Unirii.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s