Futa-l Popa

Posted: octombrie 22, 2010 in De rahat, Stiri de rahat

Scandal cu iz de telenovelă in comuna giurgiuveană Călugăreni. Enoriaşii de aici sunt la un pas de răscoală impotriva Episcopiei Giurgiu, care a decis înlocuirea preotului paroh de la Biserica Crucea de Piatră, din sat. Mai mult, soţia parohului acuză un cleric cu rang mare că a atras-o în patul său, pentru ca soţul ei să îşi păstreze postul.

Totul a început în urmă cu aproape o săptămână, când sătenii din Călugăreni au protestat pentru ca preotul să nu fie înlocuit de Episcopia Giurgiu. Instituţia vrea ca biserica Crucea de Piatră să fie transformată în schit, iar părintele Valeriu Constantin a fost suspendat din funcţie. Dincolo de deciziile oficiale, dedesubturi aproape telenovelistice ale scandalului de la Călugăreni nu încetează să iasă la iveală. Localnicii îl arată cu degetul, mai pe şleau sau pe la colţuri, pe preotul din comuna vecină, Uzunu, învinuindu-  de tot necazul care a căzut pe capul lor.

În urmă cu mai mulţi ani, preotul Valeriu Constantin şi soţia sa, Adriana, s-au împrietenit cu familia lui Adrian Bălescu, parohul din Uzunu şi totodată protopop de Giurgiu, un rang superior în ierarhia bisericească. Situaţia, se pare, a degenerat. Libertatea a intrat în posesia unei scrisori pe care ar fi semnat-o şi ar fi trimis-o Episcopiei Giurgiu, la 18 octombrie, Adriana, soţia preotului din Călugăreni.

Parohul s-a izolat de toată lumea

În scrisoare, preotul Bălescu e acuzat de femeie că a profitat de funcţia de protopop şi a hărţuit-o sexual. Şi, ca să fie cât mai convingător, a ameninţat-o că va face tot posibilul să-i dea soţul afară din parohie dacă îl respinge. În scrisoare, femeia scrie: “… la un moment dat, m-am simţit hărţuită sexual (…) într-un final, am cedat. Nu s-a oprit aici, ci a continuat cu şantajul, de data asta ameninţându-mă că va afla soţul meu”.

Apropiaţi ai preotului paroh din Călugăreni ne-au spus că, în ultima perioadă, soţii Constantin nu au mai fost văzuţi în localitate. “Preotul Valeriu Constantin nu mai mănâncă! Se simte foarte rău. Ne-a spus, la un moment dat, că nu înţelege de ce i se întâmplă aşa ceva. A găsit o viperă aruncată în curte şi trăieşte cu spaima că cineva îi vrea răul. Noi am «săpat » şi ştim că, de fapt, vor să aducă un preot, pe pile, de la Episcopie, din Giurgiu. S-a mai întâmplat şi în alte sate din zonă”, ne-a spus o săteancă din Călugăreni.

«Valeriu Constantin a fost suspendat pentru că e divorţat»

Episcopia Giurgiu a emis un comunicat în care explică faptul că situaţia canonică a preotului Constantin Valeriu este incertă, deoarece acesta e divorţat şi se află la a doua căsnicie. Canoanele Bisericii Ortodoxe nu permit unui preot să mai slujească dacă “e divorţat sau recăsătorit”. Astfel, până la pronunţarea deciziei Episcopiei, preotul Constantin Valeriu va rămâne suspendat.

 Soţia lui Adrian Bălescu: «Nu-mi arde de gura lumii»

Anca (foto), soţia preotului Bălescu, a confirmat că relaţia dintre cele două familii s-a rupt la un moment dat, fără să comenteze însă motivul pentru care acum nu-şi mai vorbesc. “Soţul meu a suferit o operaţie grea de curând, aşa că nu-mi arde de gura lumii”, ne-a spus femeia.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s