Beepari

Posted: octombrie 22, 2010 in De rahat, Fobii prepubiene

Un studiu efectuat de Asociatia ECOTIC a scos la iveala faptul ca, in acest an, in plina criza, romanii au cumparat mai multe celulare, televizoare si computere decat in 2008, an in care nimeni nu-si imagina ca va fi lovit de criza. Astfel, peste 99% din cei care au raspuns la chestionarul ECOTIC au spus ca si-au cumparat telefoane mobile (fata de 93%, in 2008) si peste 91% (fata de 84,8%, in 2008) si-au achizitionat computere sau laptopuri noi.
Psihologul Hannibal Dumitrascu este de parere ca acest comportament se poate explica prin frica. „Teama de a fi singur si de a nu-ti putea rezolva problema pe care o ai te impinge la comunicare. Achizitionarea de telefoane mobile de catre romani e un indicator cat se poate de viu pentru starea lor de spirit. Telefonul mobil are o utilitate imediata foarte importanta”, a precizat recent psihologul, in cadrul unei emisiuni televizate.
De asemenea, peste 73% dintre subiectii studiului sustin ca si-au cumparat cuptoare cu microunde (fata de 61%, in 2008), iar aproape 59% au aparate de epilat noi (fata de 48%, in 2008). „Populatia Romaniei tinde sa se identifice cu clasa de mijloc din UE”, a explicat Hannibal Dumitrascu cresterea vanzarii acestor articole.

„Achizitionarea de telefoane mobile de catre romani e un indicator cat se poate de viu pentru starea lor de spirit”
psiholog Hannibal Dumitrascu

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s