IQ de albina

Posted: Octombrie 26, 2010 in De rahat, Fobii prepubiene

Albinele rezolva o problema de matematica pentru care oamenii se folosesc de computere sa-i dea de cap. Descoperirea cercetatorilor de la Universitatea din Londra poate face insa viata mai buna pentru oameni, in ceea ce priveste traficul auto sau livrarile ultrarapide.

Dupa evaluarea reperelor, albinele stiu instinctiv care e cea mai scurta ruta

Ceea ce rezolva albinele doar dupa o scurta evaluare a reperelor este asa numita ‘problema a comis-voiajorului’, acestea invatand foarte repede cea mai scurta ruta intre florile descoperite in ordine aleatorie, afirma cercetatorii de la Royal Holloway, Universitatea din Londra. Computerele rezolva aceasta problema comparand lungimea tuturor drumurilor posibile intre destinatii, cu toate acestea albinele o rezolva instinctiv, cu creierul lor cat o samanta, scrie b365.ro, citand guardian.co.uk, profesorul de biologie dr. Nigel Raine afirmand ca albinele rezolva problema astfel incat sa utilizeze cat mai putina energie de zbor.

Oamenii de stiinta au utilizat flori controlate de computere pentru a testa comportamentul albinelor, acestea, dupa ce au explorat localizarea florilor, gasind imediat cea mai rapida cale pentru a face economie de energie si timp.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s