14182 Euro/luna

Posted: octombrie 29, 2010 in De rahat, Fobii prepubiene

Cunoscut in intreaga lume ca fiind cel mai mare imobil administrativ construit vreodata, Palatul Parlamentului are niste costuri de intretinere pe masura. Lunar, in acest „monstru energetic”, intins pe o suprafata de 365.000 de metri patrati, sunt „bagati” peste 14.000 de euro doar pentru apa rece, apa calda, incalzire si electricitate.

Una dintre primele informatii pe care le primesti atunci cand faci un tur al Palatului Parlamentului este ca imobilul are un consum de energie comparabil cu cel al unui oras mediu. Cu o suprafata de 365.000 de metri patrati, fosta Casa a Poporului „plateste”, in fiecare luna, in jur de 14.000 de euro pentru intretinere, adica echivalentul a 60.000 de lei.
Factura „gigantului” arata ca majoritatea banilor, adica peste 7.700 de euro, se duc pe apa calda si incalzire. Nici la capitolul electricitate Palatul Parlamentului nu sta mai bine. Cele 150.0000 de becuri care lumineaza imobilul aduc lunar facturi la curent de aproape 5.300 de euro. Pentru apa rece consumata in Casa Poporului se platesc luna de luna in jur de 1.300 de euro. Aceasta factura uriasa ar putea acoperi consumul unui cartier intreg de blocuri din Bucuresti. Intreaga zona 1 Mai plateste, spre exemplu, o intretinere de 13.240 de euro pentru 30 de zile.

Cheltuielile lunare ale Palatului Parlamentului i-au lasat masca pe administratorii de bloc din Bucuresti. Ghinea Raspopea (65 de ani), presedintele unui imobil de pe Aleea Circului din sectorul 2, considera ca facturile Casei Poporului nu sunt justificate.
„Au costuri foarte mari, care, din punctul meu de vedere, nu se vad in ceea ce fac. Ar trebui sa fie mutati intr-o cladire mai mica, unde sa munceasca in numele tarii. Noi, la bloc, platim vara pentru gaze, apa rece si calda aproximativ 7.000 de lei, iar iarna – peste 13.000 de lei si asa de mult ni se pare!”, a spus barbatul.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s