Sindicatul Curvelor din Malaga

Posted: octombrie 29, 2010 in De rahat, Se poate si la Case mai Mari..

După ce autorităţile din localitatea andaluză au votat o ordonanţă de urgenţă care înăspreşte sancţiunile pentru prostituţie, practicantele acestei meserii din oraş au decis să se constituie într-o platformă-sindicat pentru a negocia cu Primăria.

Comisia tehnică, constituită în Malaga pentru abordarea unui plan integral care să însoţească ordonanţa de urgenţă municipală care amendează prostituţia de stradă, beneficiază, începând de luni, de însuşi aportul prostituatelor din localitate, care s-au constituit într-o platformă-sindicat, în fruntea căreia au instalat trei „lideri sindicali”: o româncă, o africană şi o sudamericană, scrie Diario Sur.

Femeile se angajează să ducă o campanie de informare în rândul tuturor prostituatelor din Malaga, urmând a le organiza în aşa fel încât să nu încalce legislaţia locală.

Reprezentantele platformei-sindicat au prezentat consilierului Primăriei din Malaga pe probleme de Participare Cetăţenească, Julio Andrade, o serie de propuneri pentru dezbateri, cu obiectivul de a putea să-şi continue activitatea, respectând totodată legea şi a scăpa, astfel, de amenzile prevăzute de ordonanţa municipală.

Julio Andrade, consilierul care s-a ocupat cu elaborarea ordonanţei municipale care incriminează prostituţia, a acceptat o întâlnire cu reprezentantele prostituatelor, fiind însărcinat de acestea cu intermedierea între sindicatul lor şi autorităţile publice.

Edilul a apreciat ca foarte importantă acţiunea de organizare a femeilor care practică prostituţia, ca şi faptul că acestea îşi spun punctul de vedere în vederea găsirii unor soluţii comune, dat fiind că „ele ştiu mai bine ca oricine care sunt beneficiile colectivului din care fac parte şi care nu”.”De exemplu, noi putem propune inserţia în câmpul muncii a prostituatelor, iar ele să ne arate că acest lucru ar fi imposibil, dat fiind că multe dintre ele nu au acte„, a spus Andrade.

Ordonanţa de urgenţă municipală care a generat discuţiile între prostituate şi autorităţile din Malaga prevede amenzi de până la 1.500 de euro pentru practicarea relaţiilor sexuale în spaţiul public şi interzicerea practicării acestei meserii la mai puţin de 200 de metri de zone rezidenţiale, spaţii comerciale şi instituţii de învăţământ, fiind aprobată luna trecută în Consiliul Local al Primăriei Malaga.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s