110% Alcool

Posted: noiembrie 1, 2010 in De rahat, Fobii prepubiene

Alcoolul este mai nociv decât o serie de droguri ilegale puternice, printre care şi heroina, din cauza efectelor pe care le are asupra individului şi asupra societăţii.

Potrivit unui studiu realizat de Comisia ştiinţifică independentă asupra drogurilor (ISCD), citat de Agerpres, actualul sistem de evaluare şi clasificare a drogurilor în funcţie de pericolul reprezentat de acestea trebuie modificat pentru că nu evaluează corect cât de nocive sunt acestea.

Experţii care au participat la studiu şi-au creat propria metodă de evaluare a drogurilor şi au studiat efectele negative ale acestora asupra organismului uman, dar şi costurile pentru societate ale consumului acestor droguri – în special în ceea ce priveşte cheltuielile sistemului medical, dar şi pentru sistemul penitenciar.

Conform studiului, droguri puternice precum heroina sau crack-ul (derivat din cocaină) sunt printre cele mai mortale, însă, dacă ţinem cont de efectele asupra societăţii, alcoolul este mult mai periculos, fiind urmat de heroină şi de crack.

Pe o scară a pericolului pentru sănătate şi societate de la 0 la 100, alcoolul a fost evaluat la valoarea 72, heroina la 55 şi crack-ul la 54.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s