Nu raspunzi la SMS….

Posted: noiembrie 11, 2010 in Se poate si la Case mai Mari..

Adolescenţii care scriu cel puţin 120 de sms-uri pe zi dezvoltă înclinaţii către sex, alcool şi droguri, mai mult decât tinerii care nu sunt mari fani ai mesajelor scrise, informează un studiu provocator realizat de cercetătorii americani.

Autorii studiului au atras atenţia asupra faptului că nu vor să sugereze o legătură clară, de tip cauză-efect, între trimiterea unui număr mare de SMS-uri şi vârsta de începere a vieţii sexuale, problemele cu alcoolul şi drogurile, precizând doar că au observat o legătură între cele două observaţii.

Astfel, studiul atrage atenţia că numărul mare de mesaje scrise trimise poate arăta că părinţii acelui adolescent nu sunt destul de implicaţi în viaţa sa, sau chiar sunt absenţi. „Dacă părinţii monitorizează timpul petrecut de copiii lor trimiţând SMS-uri sau folosind reţelele sociale, cu siguranţă se vor ocupa şi de celelalte aspecte din viaţa lor”, explică dr. Scott Frank, coordonatorul studiului, profesor de epidemiologie şi biostatistică la Case Western Reserve University School of Medicine.

Cercetarea a fost realizată în 20 de licee din zona oraşului Cleveland şi are la bază completarea unor chestionare confidenţiale de către 4.200 de elevi.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s