Ghidul pedofilului

Posted: noiembrie 12, 2010 in Fobii prepubiene

După ce în urmă cu o zi Amazon.com a admis la vânzare o carte intitulată “The Pedophile’s Guide to Love and Pleasure” (Ghidul pedofilului pentru iubire şi plăcere, n.r.), numeroasele critici primite de librăria virtuală au determinat-o să o scoată din lista de cărţi disponibile. Compania insistase iniţial că înlăturarea cărţii ar fi de fapt cenzură.

Controversata carte electronică nu mai este disponibilă pe site, potrivit Gawker, citat de Newser.com, deşi nu se ştie cu siguranţă cine a dispus acest lucru.

Însă, atenţia tuturor a fost captată de altceva: vânzarea cărţii a crescut cu peste 101%. A trecut de pe locul 158.221 pe poziţia 146, în topul best-seller-urilor, în mai puţin de o zi.

Autorul cărţii The Pedophile’s Guide to Love and Pleasure a explicat, pe pagina de pe Amazon, că este “încercarea mea de a face mai sigure situaţiile referitoare la pedofilie, pentru acei minori care se găsesc implicaţi într-una, prin stabilirea unor reguli pe care să le urmeze adulţii”.

Amazon.com a primit foarte multe critici pe Twitter pentru că a promovat cartea. “Libertatea cuvântului nu include un manual scris despre cum să ne exploatăm, molestăm şi violăm copiii”, se arată în unul dintre comentariile de pe Twitter.

“A nu vinde anumite cărţi doar pentru că alţii cred că mesajul lor nu este bun, este ceea ce reprezintă cenzura. Amazon nu susţine sau promovează actele criminale sau infracţiunile. Totuşi, susţinem dreptul fiecărui individ de a alege ce cumpără”, a fost replica oficială a celor de la Amazon.com.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s