5 vine demisia

Posted: noiembrie 18, 2010 in Fobii prepubiene

Oamenii renunţă la locul de muncă din mai multe motive, dar de cele mai multe ori, nu au curajul să facă acest pas decât dacă au o ofertă mai bună din altă parte. Totuşi, sunt unii angajaţi care îşi dau demisia din cauza altor factori. Vezi care sunt cele mai frecvente cauze ce duc la părăsirea unui loc de muncă.

Cinci motive pentru care să-ţi dai demisia1. O ofertă mai bună

Cel mai des întâlnit motiv pentru care o persoană renunţă la un job este atunci când deja a primit o oferă mai convenabilă. Bani mai mulţi, o poziţie mai spre management sau, în funcţie de necesităţi, o locaţie sau un program mai favorabil.

2. Colegi sau şefi enervanţi

Pentru unii oameni colectivul în care lucrează este important, astfel încât dacă sunt neînţelegeri permanente, colegii sau şefii sunt percepuţi ca fiind enervanţi, răi, inflexibili sau incorecţi, aceştia îşi vor părăsi locul de muncă.

3. Salariul

Dacă o persoană are salariul mic, se întâmplă de multe ori să nu mai aştepte o ofertă mai avantajoasă, ci să plece pur şi simplu, considerând că orele lucrate şi efortul depus nu sunt remunerate corespunzător.

4. Programul

Uneori, mai ales pentru studenţi sau pentru cei care au o familie, munca peste program sau orele lungi de stat la birou sunt un factor perturbator. Aşadar, aceştia preferă să renunţe la un loc de muncă, numai pentru a avea timp pentru viaţa profesională sau pentru studii.

5. Lipsa satisfacţiei

Un angajat care vrea să-şi dezvolte o carieră va demisiona cu uşurinţă în momentul în care va realiza că stagnează, că nu are ce lucruri noi să înveţe sau că nu are unde să mai avanseze, ca ierarhie.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s