MithBuster

Posted: decembrie 2, 2010 in Se poate si la Case mai Mari..

Încă un mit spulberat: cartofii nu îngraşă! Un bărbat din SUA a reuşit să slăbească aproape zece kilograme, consumând timp de 60 de zile doar cartofi.

Potrivit BBC News,  Directorul executiv al Comisiei pentru cartofi din statul Washington, Chris Voigt, a decis să reabiliteze leguma preferată şi să-i redea statutul de produs dietetic. Astfel, de la 1 octombrie, el a trecut la un regim alimentar catalogat cel puţin dăunător de majoritatea medicilor. Chris şi-a propus să mănânce doar 20 de tuberculi de cartofi pe zi, iar la finalul experimentului a observat că a slăbit 10 kg.

El a mâncat 20 de cartofi pe zi, cu preponderenţă de soiuri albe, în special sub formă de piure şi nu a folosit niciun condiment la prepararea acestora. Ocazional, s-a răsfăţat cu cartofi prăjiţi, dar într-o cantitate minimă de ulei vegetal.Timp de 60 de zile, a consumat 1800 de cartofi, cu un aport de 2600 de calorii zilnic.

În cele două luni de regim a pierdut 9,5 kg, iar la prima vizită la medic după regim s-au constatat  că are nivelul colesterolului mai mic cu 25%, iar al zahărului din sânge cu 10%.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s