Prost cu diploma

Posted: decembrie 2, 2010 in Se poate si la Case mai Mari..

În timp ce tot mai mulţi români se gândesc să plece din ţară pentru a-şi căuta fericirea pe alte meleaguri, un spaniol spune că România este locul perfect pentru el. Alejandro Loren s-a mutat de cinci ani la Bran.

 Alejandro Loren (44 de ani) şi-a făcut în Bran o vilă în care cazează turiştii străini

În urmă cu cinci ani, Alejandro Loren (44 de ani) a renunţat la funcţia de director de bancă în Zaragoza, Spania, la un venit anual de 90.000 de euro şi s-a mutat în ţara noastră. “Am fost fascinat de mic de această zonă şi de poveştile cu Dracula. Din păcate, românii nu ştiu să promoveze brandul Dracula, care, în opinia mea, e mai puternic decât Microsoft, Coca- Cola sau Mercedes Benz, spre exemplu. Toată stima pentru Regele Ferdinand şi pentru Regina Maria, dar lumea vine la Castelul Bran nu pentru ei, ci pentru mituri, pentru Transilvania, pen- tru Dracula, pentru vampiri”, ne-a declarat Alejandro. Conştient de potenţialul enorm al zonei, Alejandro, care e licenţiat în economie, a ales Branul în aprilie 2005.

Are o pensiune la Bran

Încet-încet a ridicat Villa Bran Ebro şi a început să promoveze, de unul singur, Castelul Bran în Spania. “Poate nu o să mă credeţi, dar la Bran vin în jur de 1.500 de turişti străini zilnic. Pentru Dracula şi pentru vampiri, evident!”, punctează fostul bancher. Bărbatul nu este căsătorit, dar nici nu a venit aici ca să impresioneze piţipoance, ci pentru a schimba mentalităţi.

“Românul se gândeşte doar la prezent, deloc la viitor. Şi greşeşte enorm. Îmi place tineretul de aici pentru că este foarte inteligent. Detest, în schimb, birocraţia. Aici, toată lumea vorbeşte mult şi face puţin. Nu mai zic de taxe, care sunt sufocante”, continuă spaniolul. Şi totuşi este ferm: “Eu nu mai plec de aici, România este ţara mea acum!”.

Conform unui studiu, ţara noastră este una de tranzit pentru străini

Se pare că Alejandro este unul dintre puţinii străini care vin în ţara noastră pentru a rămâne aici. Conform unui studiu realizat de Fundaţia Soros, România nu reprezintă o atracţie pentru străini şi este, în principal, o ţară de tranzit, numărul celor care solicită azil la noi fiind destul de redus. Anul trecut s-au înregistrat 835 de cereri de azil, iar cei mai mulţi solicitanţi au fost din Republica Moldova, din Pakistan şi din Afganistan. De altfel, moldovenii sunt cei care se integrează cel mai uşor, având în vedere similitudinile de cultură şi de limbă. Studiul relevă că viitoarea aderare a României la spaţiul Schengen va face ca ţara noastră să devină mult mai atractivă pentru imigranţi. Tot potrivit studiului, restructurările din sistemul bugetar fac procesul de stabilire a străinilor în România şi mai anevoios.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s