De ce unii sunt poponari

Posted: decembrie 5, 2010 in Fobii prepubiene

Unii dintre bărbaţi se îndrăgostesc de reprezentanţii aceluiaşi sex din cauza unor procese cerebrale complexe, declanşate încă din stadiul embrionar, potrivit oamenilor de ştiinţă americani.

În hipotalamus, parte a creierului uman, se găseşte o componentă importantă care controlează coportamentul sexual al omului, sentimentele materne, emoţiile precum frica şi agresivitatea. Aici există un nucleu celular, care la bărbaţi este de două ori mai mare decât în cazul femeilor, scrie Teen Problem.

Oamenii de ştiinţă americani au formulat „teoria de conectare a celulelor nervoase care conţin receptori pentru hormonii sexuali”. Aceasta suţine că, în timpul dezvoltării embrionare (2-3 luni), celuele nervoase din hipotalamus trebuie să se conecteze într-un anumit fel, de această legatură depinzând, în mare, măsura coportamentul masculin, inclusiv cel sexual.

Testiculele embrionului masculin secretă testosteron, care conectează celulele nervoase într-un circuit foarte precis. La femei, acest hormon nu este eliberat, iar celulele nervoase sunt conectate în mod diferit, ceea ce determină comportamentul sexual de mai târziu. În timpul dezvoltării embrionare, secreţia de testosteron este întreruptă, urmând să fie reluată abia la pubertate.

Foto: Northfoto

Cu alte cuvinte, comportamentul băieţilor şi fetelor este diferenţiat atunci de această primă codificare de la nivelul creierului.

Aceasta teorie explică şi comportamentul homosexual. Dacă testosteronul nu este secretat în cele două-trei luni de dezvoltare embrionară, iar acest lucru se întâmplă mai devreme sau mai târziu, celulele nervoase ale fatului masculin vor dezvoltă legături de alt tip, asemănătoare celor feminine. De aceea şi comportamentul sexual de mai târziu al băiatului va căpăta acccente feminine. Nu toată lumea este de acord că problema este în creier.

Exista şi teoria genetică ce susţine că, în mod obişnuit, între dou şi cinci la sută dintre bărbaţi au un comportament homosexual, unele teorii mergând până la un procentaj de 10 la sută. În cazul în care un frate este homosexual, probabilitatea ca şi celălalt copil al familiei să fie la fel creşte până la 12%. În cazul gemenilor identici, această probabilitate creşte până la 52%.

Totodată, medicii cred că au descoperit şi o genă despre care se presupune că ar fi responsabilă pentru homosexualitate şi care se găştete în cromozomul X.

Organizaţiile pentru drepturile homosexualilor susţin că aceste teorii sunt deplasate, iar fiecare om trebuie accepat aşa cum este, iar la baza toleranţei noastre nu trebuie să stea simpatia faţă de un om care ar fi suferit o anomalie genetică, notează Ziare.com.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s