Porcul De Craciun

Posted: Decembrie 8, 2010 in Fobii prepubiene

Potrivit unei directive UE, animalele pregatite pentru sacrificare trebuie scutite de suferinte inutile prin asomare, pentru ca ele sa nu moara in chinuri. In Romania exista inca destula reticenta din partea populatiei. In Arges si in Gorj, de exemplu, dispozitivul de asomare este folosit foarte rar sau deloc, macelarii preferand metoda traditionala, prin care animalul este injunghiat, apoi lasat sa sangereze si sa urle minute in sir, pana moare.
In Arad, localnicii au fost instiintati recent de catre Directia Sanitar-Veterinara sa respecte legea, altfel risca amenzi usturatoare, de 100-300 lei pentru persoane fizice, respectiv 2.000-10.000 lei pentru firme. Florian, din localitatea aradeana Ineu, a asomat porcul, desi nu este de acord cu aceasta metoda. „Cel care asomeaza porcul trebuie sa fie specialist, altfel se poate intampla o nenorocire. Nu ne place aceasta metoda, pentru ca la noi se mananca sangerete, o specialitate care se prepara cu sange. La asomare ramane aproape tot sangele in corp”, ne-a spus Florian, care ne-a mai marturisit ca a asomat porcul deoarece s-a temut ca, altfel, vecinii il vor pari la autoritati.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s