Suporterul poponar are drepturi

Posted: februarie 25, 2011 in Fără categorie

Mai mulţi suporteri homosexuali din Polonia au cerut autorităţilor oraşului Gdansk să le pună la dispoziţie locuri separate pe stadioanele care vor găzdui meciuri la Europeanul din 2012.

Doua grupuri ale suporterilor gay şi-au argumentat cererea motivând că se tem de reacţia persoanelor din jurul lor: „În timpul călătoriilor noastre câtre cluburile iubite, am întâmpinat, din nefericire, momente neplacute, de hărţuire şi violenţă din partea adevăraţilor. Visăm să putem sta relaxaţi în tribune, nu ne putem imagina să nu fim la meciurile de la EURO 2012 ce vor fi gazduite de ţara noastră”.

În schimb, alte grupuri ce militează pentru drepturile homosexualilor au criticat această propunere, declarând că în acest fel vor fi marginalizati si ar fi supusi unui grad mai mare de risc. „Inteleg initiativa lor si ceea ce incearca sa faca. Dar mesajul ar putea sa fie contraproductiv pentru Polonia. Nu cred ca multe persoane ar fi indeajuns de curajoase nu numai sa vina, ci si sa stea in acea sectiune”, a declarat Gregory Czarnecki, membru al Campaniei impotriva homofobiei.

Autorităţile poloneze le-au respins solicitarea, menţionând că aceasta acţiune nu ar face decât să îi stigmatizeze pe homosexuali.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s