Cum te cheama ?

Posted: februarie 28, 2011 in Fără categorie

Credeai că nu există nume mai amuzante decât Struţ Modest sau Rămurel Pastramă? Se poate şi mai rău. Iată câteva dintre cele mai ciudate nume reale din lume.

Cel mai lung nume din lume

De parcă nu ar fi fost de ajuns uriaşul lor nume de familie, doamna şi domnul Wolfeschlegelsteinhausenbergerdorf au decis să-şi numească băieţelul Adolph Blaine Charles David Earl Frederick Gerald Hubert Irvin John Kenneth Lloyd Martin Nero Oliver Paul Quincy Randolph Sherman Thomas Uncas Victor William Xerxes Yancy. Da, omul are câte un nume pentru fiecare literă a alfabetului. Şi, culmea ghinionului, mai este şi născut pe 29 februarie. Domnul cu pricina, născut în Germania, locuieşte astăzi în SUA şi foloseşte o variantă prescurtată a numelui său.

Jocurile de noroc şi numele de copii

Să te cheme Armani, Prada sau Versace – numele chiar există în mai multe ţări – n-ar fi o problemă atât de mare. Mai grav e să te numeşti GoldenPalaceDotCom. Băieţelul care poartă acest nume ciudat a fost victima unei campanii de marketing desfăşurată de un cazinou în 2005. Site-ul GoldenPalace.com s-a oferit să plătească 15.000 de dolari familiei care îşi botează copilul cu numele său.

Bineînţeles că întâmplarea a stârnit controverse, iar gestul părinţilor a fost catalogat chiar ca abuz împotriva minorului, însă până la urmă cazinoul s-a ales cu multă publicitate iar părinţi cu cei 15.000 de dolari. Să speram că i-au cumpărat şi lui măcar o jucărie, drept consolare.

Pasionat de Poker, un anumit domn Arroyo din Filipine şi-a botezat ambii copii după numele cărţilor de joc. Pe unul din ei îl cheamă Jack („juvete”, în engleza), dar asta n-ar fi o problemă. Mai grav este că fratele lui Jack se numeşte Joker.  Chiar şi cu un nume atât de prost ales, Joker Arroyo a reuşit să ajungă un avocat de succes şi chiar senator în Filipine.

Reclame
Comentarii
  1. aliyahmc spune:

    interesant unde poate ajunge disperarea in marketing…oricum interesant nume cel lung. are de unde alege bietul copil :)))))

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s