Si-n Germania ?

Posted: martie 2, 2011 in Fobii prepubiene

Cotidianul Bild a publicat, ieri, povestea Juliei, o fetiţă de 8 ani din Germania, care s-a născut şi şi-a trăit primii doi ani şi opt luni într-o puşcărie, acolo unde mama sa era închisă pentru trafic de droguri.
Fotografie-simbol

Jurnaliştii nemţi care, în anul 2003, atunci când fetiţa s-a născut, au scris despre ea că este cea mai tânără persoană care se află după gratii în Germania, au vrut să vadă ce face Julia acum, la aproape şase ani după “eliberare”. Fetiţa, care e elevă în clasa a doua, este încă afectată de faptul că s-a născut în puşcărie.

Ea spune, totuşi, că mama sa i-a explicat ce s-a întâmplat şi că, singură fiind, nu avea altă soluţie. Julia, care a învăţat să meargă în spatele gratiilor, acolo unde a şi rostit primele cuvinte, are acum un singur vis: “Vreau să mă fac avocat, pentru ca astfel de cazuri să nu se repete şi cu alţi copii”, mărturiseşte fetiţa.

Româncele nu nasc în penitenciar

În România, legea prevede ca femeile condamnate la închisoare să beneficieze de asistenţă medicală specială, iar naşterea să aibă loc în afara penitenciarului. Mai mult, la cererea mămicii, pedeapsa poate fi întreruptă până când copilul împlineşte un an.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s