OLTcit

Posted: Martie 13, 2011 in Cuget asupra vietii

Pentru a crea neobişnuitul bolid, Lilică Dedu a muncit mai bine de doi ani şi a investit peste cinci mii de euro în tot felul de dotări, care mai de care mai sofisticate.

Buzoianul Lilică Dedu este un împătimit al brandul-ui Oltcit, maşina anilor ’80 în România. Chiar dacă epoca de glorie a simpaticei maşinuţe în două uşi a apus de mult, şoferul buzoian n-a putut renunţa cu una cu două la „prima dragoste pe patru roţi”.

„Primul Oltcit l-am avut în urmă cu 25 de ani, când era la mare modă. De cum am văzut această maşină, mi-am propus ca într-o bună zi să o fac decapotabilă”, îşi aminteşte Lilică Dedu.

Ocazia de a face un Oltcit cabrio a apărut în 2009, în momentul în care a dat peste cineva care voia să ducă un Oltcit la programul „Rabla”.

“Jenţile le-am adus din Germania de pe un Smart. Au costat şi ele o mică avere”

„Întâmplător, proprietarul mi-a spus că urmează să predea maşina la fier vechi. Atunci mi-a venit în minte vechiul plan şi am cumpărat maşina cu gândul s-o tunez. Am fost atât de entuziasmat încât m-am apucat de treabă imediat ce am ajuns cu ea la atelier”, povesteşte Lilică Dedu.

Noul facelift al brand-ului oltean a fost finalizat cu mulţi bani cheltuiţi, zile de muncă şi nopţi nedormite. Numai vopseaua a costat 1.000 de lei litrul, pentru că la recondiţionare s-a folosit un alb perlat tratat special.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s