Doar 160 IQ ?

Posted: Martie 14, 2011 in Fobii prepubiene

O elevă de 11 ani din Marea Britanie a fost primită în grupul persoanelor cu un nivel deosebit de inteligenţă, după ce s-a dovedit că are un IQ de 162, mai mult chiar decât avea Albert Eistein şi deasupra lui Stephen Hawking sau Bill Gates.

IQ-ul Victoriei Cowie (162), căreia i s-au oferit deja burse de studiu la  patru instituţii prestigioase, este mai mare şi decât cel al lui lui Einstein, Stephen Hawking, Quentin Tarantino sau Bill Gates, care posedă o inteligenţă de „doar” 160.

Fetiţa de 11 ani  pretinde că este un copil absolut normal, căruia îi place să rezolve puzzle-uri, să joace teatru, să danseze, să cânte la diferite instrumente, printre care pianul şi saxofonul, şi care speră că va studia ştiinţele, mai cu seamă biologia, pentru că îşi doreşte să devină medic veterinar, conform Daily Mail.

Victoria încă este în şcoala generală, dar a fost deja admisă la Mensa, o organizaţie internaţională non-profit a oamenilor cu IQ mult peste medie. Numai cei care obţin peste 148 la testele IQ, adică în jur de 2% din populaţie se califică pentru a intra la Mensa, şi aceasta pentru că IQ-ul mediu este de 100.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s